Hoe ga ik te werk
De behandeling begint met het palperen van het hele paard in zijn stal.  Hier wordt ook gekeken naar het gebit, hoeven, zadel en voer. Wanneer er in het onderzoek bij het paard blokkades worden gevonden, wordt het in overleg met de eigenaar behandeld. Dit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Uw paard dient voor de behandeling:

  • schoon te zijn
  • droog te zijn (dus niet nat van de regen of het zweet)
  • tot 3 uur vóór de behandeling niet gewerkt te hebben
  • in een rustige omgeving te staan (geen afleiding van voeren, mesten, paarden naar wei brengen en/of op stal zetten).

 

Na de behandeling
Omdat een cranio sacrale en osteopatische behandeling een behoorlijke impact heeft op een paard adviseer ik om na de behandeling het paard 1 week rust te geven. Zo krijgt het paard optimaal de kans om te reageren op de behandeling en een nieuw evenwicht in zijn lichaam te vinden. Het paard mag wel in de wei, paddock of aan de hand gestapt worden. Na een week rust mag het paard weer rustig opgepakt worden in het werk.

Na een behandeling van een massage en of dry needling moet het paard minimaal 30 minuten bewegen (stap, draf en galop), binnen ca. 2 uur na de behandeling. Het bewegen kan onder het zadel of aan de longe. Door te bewegen kan het paard zijn afvalstoffen afvoeren.

Hoe vaak?
Hoeveel behandelingen een paard nodig heeft, hangt af van meerdere factoren, zoals de ernst van de blokkades, hoe lang deze al bestaan e.d. Een tweede behandeling wordt over het algemeen 4-6 weken na de eerste behandeling gegeven.